Двустранно хромови хартии

Двустранно хромовата хартия представлява хартия – основа с нанесен слой от бели пигменти и свързващи вещества, които компенсират неравностите на влакнестия материал и маркировката от ситото и филца от хартиената машина.

Допълнителното каландриране, придава на нанесения слой висок гланц. Повърхностно облагородените хартии имат равна и гладка повърхност (70 до 100 и повече s), което им придава висока разрешаваща способност, необходима за печат на висококачествени илюстрации. Основата се изработва от чиста, добре размляна целулоза, в която се въвеждат пълнители и проклеймяващи вещества. Покривният слой, може да се нанася едностранно и двустрано. Повърхностно облагородените хартии за офсетов печат са водоустойчиви, което се постига чрез въвеждане в покривния слой на латекс и чрез или други синтетични свързващи вещества.

Матовата повърхност на повърхностно облагородената хартия се получава чрез матово каландриране на специални релефни и четкови каландри. Равномерната дебелина, равната микрограпава повърхност и микропореста структура на хартията създават добри условия за контакт на печатната форма с хартията, възприемането на мастилото и бързото му закрепване. Разсеяното матово отражение на светлината от матовата повърхност на хартията я прави особено подходяща за възприемане на текст.Такава хартия се препоръчва за отпечатване на илюстрационни едно-и мноцветни книги, албуми, каталози и др. изделия.

Марки

Технически характеристики